Emaus Oratorija

Prvog svibnja Crkva se još od 1955.godine spominje sv.Josipa Radnika. Povodom tog posebnog blagdana, kada naglasak stavljamo na čin tihog i poniznog posvećivanja svakidašnjeg rada Gospodinu, salezijanski su animatori, volonteri i prijatelji oratorija zajedno sa župnikom don Ivanom Terzom i asistentom Ivanom Dvoračekom proveli poslijepodne na Kliškom polju.

Uzevši predah od dužnosti i obaveza koje im je kroz župno ili oratorijsko djelovanje dodijeljeno, kroz međusobno druženje i blagovanje imali su priliku učvrstiti svoju želju za nesebičnim davanjem te još bolje upoznati ostale članove velike salezijanske zajednice kojim je blagoslovljen naš Kman. Iako vremenske prilike nakon ručka nisu bile na našoj strani, u jednako veselom duhu druženje je nastavljeno u prostorima Oratorija.

Iako smo mi i naše službe potpuno različiti, Gospodin nas je sve okupio na jednom mjestu da se kroz svakog pojedinog proslavi na unikatan način. Kao što je sv.Tereza Avilska rekla, Bog je iznad lonaca. Iznad čišćenja. Iznad ministriranja, čitanja, sviranja i pjevanja. Iznad informacijske tehnologije i tehničke potpore. Iznad animiranja djece i mladih u oratoriju. I želi nas kroz rad učiniti svetima. Nadamo se da će broj duša koje volontiraju u našoj zajednici eksponencijalno rasti, kako bi se blagoslovi množili i potonja posvećivala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*