Glumci splitskog HNK, Župa Pomoćnice kršćana na Kmanu i LTV predstavljaju: ‘Isus, sin čovječji’

Korizma, korona(virus) i korak imaju isti korijen riječi. KOR!

A kor, na grčkom horos, osim značenje zbora, ima i značenje igrališta, mjesta za plesanje, kolo…. Korona je našoj ovogodišnjoj korizmi oduzela korak, bar onaj na koji smo navikli, ispraznila sva naša igrališta, plesališta, susretišta, korove na kojima pjevaju zborovi…, 
 
U namjeri da barem donekle nadoknadimo nedostatak mnoštva sadržaja koji nas svojom snažnom dramatikom vode kroz Veliki tjedan do blagdana Uskrsa, odlučili smo poetičnim i potresnim tekstovima libanonsko-američkog pjesnika Khalila Gibrana, kroz svjedočanstva dvanaest biblijskih lica, sudionika te najveće drame ljudske povijesti, Isusove muke, tu lišenost obogatiti svojevrsnom meditacijom pod nazivom: ‘Isus, sin čovječji’!
 
Projekt je osmislio i dramaturški pripremio Trpimir Jurkić, a tekstove je uz njega govorio Elvis Bošnjak, obojica glumci splitskog HNK-a. Televizijsko izdanje je pripremio Matej Sunara, a snimanje odradio Jakov Matić, obojica djelatnici Laudato televizije. 
 
Cijela priča je snimljena u Velikom tjednu u prostorijama salezijanskog Pastoralnog centra Ivan Pavao II. na Kmanu u Splitu koji je tako na dva popodneva postao pravi filmski studio, a snimanje je odrađeno u skladu s mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 
Gledajte izvedbu tekstova ‘Isus, sin čovječji’, na Veliki petak, 10. travnja u 23:15 i na Veliku subotu, 11. travnja u 10:50 na Laudato TV-u.

ISUS, sin čovječji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*