Doživotni zavjeti trojice salezijanaca

Velika radost za Hrvatsku salezijansku provinciju dogodila se u subotu, 29. kolovoza kada su doživotne redovničke zavjete u crkvi Svete Mati slobode na Jarunu dali Sanjin Jurić, Marko Majić Mazul i Josip Tafra te tako postali salezijanci zauvijek.

Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak braće salezijanaca i drugih svećenika. Sanjin, Marko i Josip za čitanje su izabrali dio iz Lukina Evanđelja u kojemu dvojica učenika susreću Isusa na putu za Emaus.

Don Tihomir je u homiliji Sanjinu, Marku, Josipu, ali i drugim salezijancima govorio kako ‘put kojim idu može donijeti i razočarenja, kao što su i dvojica učenika na putu za Emaus bili razočarani činjenicom da je Krist bio raspet na križu jer nisu razumjeli što se uistinu dogodilo.’ Provincijal je podsjetio ‘da uvijek budu blizu Isusu, subraći i mladima kojima su poslani.’

Uz obitelji, rodbinu i prijatelje, na misnom slavlju, u lijepom broju s obzirom na (ne)prilike vezane uz pandemiju, okupili su se i naši bogoslovi, mladi iz naših oratorija i članovi Salezijanske obitelji.

Josip Tafra zahvalio je u ime trojice salezijanaca, prije svega Bogu, potom i obiteljima, rodbini, prijateljima, subraći salezijancima, mladima i svima koji ih prate na putu poziva koji su prihvatili. Dan ranije u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji dvanaestorica salezijanaca obnovila su redovničke zavjete, a održano je i molitveno bdijenje za zvanja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*